fbpx

Akçakoca Haberleri

AKÇAKOCA HABERLERİ

AKÇAKOCA’DA KIYI BALIKÇILARINA DEVASA LEVREK…

AKÇAKOCA’DA KIYI BALIKÇILARINA DEVASA LEVREK…

Karadeniz’in bereketi şaşırtmaya devam ediyor. Akçakoca’nın Melenağzı köyünde, kıyı balıkçılarının ağına takılan 12 kilogramlık dev levrek görenleri hayrete düşürdü. 12 kilogramlık devasa levreğin, neredeyse balıkçının yarı boyuyla eşdeğer olduğu görüldü.

Karadeniz’de kıyı balıkçılarının ağına takılan dev levrek balığı görenleri şaşırttı.
Akçakoca ilçesine bağlı Melenağzı köyünde kıyı balıkçılarının ağına 12 kilo ağırlığında levrek balığı takıldı. Dev levreği görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Çocukluğundan beri Melenağzı köyünde balıkçılık yapan Melen Balıkçılığın sahibi Süha Özkök’ün babası Naim Özkök, levrek avcılığının son yıllarda giderek azaldığına dikkati çekti. Özkök, zaman zaman nadir de olsa bu büyüklükte levrek avlandığını dile getirdi. Levreğin kilogram fiyatının yaklaşık 300 TL olduğunu belirten Özkök, ” Levrek, kalite ve lezzet bakımından tartışmasız tercih sebebidir. Balık kültürü olanlar bu balığın kıymetini bilir. Bu büyüklükte bir balığı vatandaşlar almaz. Zaten bireysel alımlardan ziyade büyük restoranlar alım yapıyor. Bunun da hemen alıcısı çıktı zaten” dedi.

Kaynak: N.Cingirt

Yazar

Tolga Hünkar

Akçakoca Haberleri Yazarı

Yorum Yap