fbpx

Akçakoca Haberleri

KÖŞE YAZILARI

DAHA KALIN CÜZDANLAR İLE DAHA AZ ŞEY ALIYORUZ! MARKET ETİKETLERİ İLE GÖZ GÖZE GELMEYİN!

DAHA KALIN CÜZDANLAR İLE DAHA AZ ŞEY ALIYORUZ! MARKET ETİKETLERİ İLE GÖZ GÖZE GELMEYİN!

Ülkede genel anlamda bir bolluk mevcut! EYT hak edişleri verildi. Asgari ücret zammı açıklandı. Emekliye, memura ve yardım alan ailelere verilecek tutarlar da artırılacak. Belki önümüzdeki günlerde ÖTV’siz araçlar gündeme gelecek, konsol oyunları indirimli satılacak gençler birkaç aylığına istedikleri teknolojik ürünlere sahip olacak. Kim bilir…

Yeni yılda küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bugün itibari ile döviz kurları 19-21 tl aralığında seyrediyor. Bu demek oluyor ki farklı coğrafyada yaşayan bir kişi seninle aynı işi yaptığında belki de senden 18 20 kat daha fazla para kazanıyor. Bu normal bir durum değil! En basit gıda maddelerine ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Öğrenim yıllarımızda bizlere örnek olarak gösterilen ve o ekonomik koşullarda nasıl hayatta kaldıklarına, yaşamaktan zevk aldıklarına inanmakta güçlük çektiğimiz bazı ülkeler ile şu anda aynı kulvarlarda yarışır olduk.

CÜZDANLARIMIZDAKİ PARA MİKTARI ARTTI ÇOK ŞÜKÜR!

Çok daha kalın, içi dolu cüzdanlarımız var artık. Ufak bir detay daha var. Sanki eskisinden daha az şey alıyoruz birde bazı ürünlerin kalitesinden ve tadından da feragat ediyor olabiliriz. Daha kalın cüzdanlar ile hayatımızdan bazı besin gruplarını çıkartıyoruz ya da azaltıyoruz. Market raflarını saymıyorum bile.

‘Ne alırsan 50 milyoncu’ dolmuş ortalık. 3 parça şey alıp 200liralık fiş ile marketlerden çıkıyoruz. Şunu fark ettim. İnsanlar zammı bile savunur oldu. Bir ilçede yenen yemek sonrası gelen bir adisyondan şikayet edip sosyal medyada paylaşmış bir vatandaş. Baktım bana normal geldi fiyatlar. 1 bardak çay 7 lira yazıyordu bence normal. Ton balıklı pizza 85 yazıyordu o da normal geldi alıştık bir tabak yemeğe 70-80 lira vermeye. Sonra paylaşımın altında binlerce yorum ve beğeni gördüm, fiyatlar ve bu adisyon normal diye düşünüyor herkes. Farkındasınız değil mi? Fiyatlardaki bu şişkinlik ve belirsizlik durumuna alıştık, itiraz etmiyoruz.

Yazar

Tolga Hünkar

Akçakoca Haberleri Yazarı

2 Comments

  • Askeri ücretin sadece adı duyuldu cebe girmeden eridi

  • I loved this post! Your way of writing is extremely engaging and the ideas are spot on. Thank you for sharing such a fantastic post with us.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir