fbpx

Akçakoca Haberleri

ANALİZ HABER

KONGRE ÖZEL: TUĞRUL ABANOZ MU? AHMET KAYA MI?

KONGRE ÖZEL: TUĞRUL ABANOZ MU? AHMET KAYA MI?

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatında kader günü 2 kez tarihi ertelendikten sonra 24 Temmuz Pazar günü olarak belirlenmişti. İki adayın kıyasıya yarışacağı olağanüstü kongre öncesi www.akcakocahaberleri.com olarak durumu analiz etme ihtiyacı hissettik.

Mevcut hükümetin vatandaşı zora sokan ekonomi politikaları neticesinde daha da önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin İlçe Başkanlığı koltuğu, halkın büyük kısmı tarafından potansiyel iktidar partisi ilçe başkanlığı koltuğu olarak görülüyor.
Hal böyleyken söz konusu olağanüstü kongre çok daha fazla değer kazanıyor.

TUĞRUL ABANOZ

Göreve geldiği günden bugüne ilçe başkanlığının oturularak yapılamayacağını herkese gösterdi. Her türlü toplumsal olayda mağdurun yanında oldu. Belediye işçilerinin alacakları, fındık üreticisinin sorunları, fabrikadan hukuksuz şekilde atılan işçiler, sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar vb. olarak yerelden genele etki edebilecek her türlü konuda sesini yükselten Abanoz, Akçakoca’da iyi muhalefet nasıl yapılır bunu göstermiş oldu.

ABANOZ’UN 2 YILLIK BAŞKANLIĞI

Son dönemde ortaya çıkardığı ve klip haline getirdiği faaliyet raporundan da anlaşılacağı üzere Abanoz’un dolu dolu 2 yıllık görev süresi geçirdiği anlaşılıyor. Başkanlığı döneminde genel merkez ve çevre ilçe teşkilatları ile yakın ilişkiler kurmuş olması Abanoz için önemli bir artı. Yeni ilçe teşkilatı binası ve iç dizaynı, ana muhalefet partisine yakışacak şekilde düşünülmüş detaylara sahip. Genç bir ekibe sahip olması kendisi için büyük bir avantaj. Genç ekibi Abanoz’un yeniye ve çağa adapte olması konusunda büyük önem taşıyor.

Yukarıda bir sürü avantajından ve olumlu yanından bahsettiğimiz CHP Akçakoca İlçe Başkanı Abanoz’un dezavantajlı yanları da mevcut. İlçe başkanlığının getirdiği yerel haberin öznesi (söylem seçkinliği) olmanın ağırlığını zaman zaman kaldıramayışı, farklı zamanlarda gösterdiği agresif tavırlar, CHP seçmenini alternatif arayışına itebiliyor. Abanoz bir kez daha kazandığı taktirde daha mütevazi bir başkan olabilir mi yoksa 2 dönemin verdiği gövde gösterisini görebilir miyiz?

AHMET KAYA

CHP İlçe Başkanlığına talip olan Kaya, 2 yıl önce yapılan ve 4 adayın yarıştığı seçimlerde az bir farklı kaybetmişti. Kaybettiği andan itibaren köşesine çekilmeyen Kaya, sosyal ilişkileri iyi tutarak aktif bir başkan gibi kendi için çalışmaya devam etmişti. Kendisi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile muhalefet köşesinde yerini almış ve çokça sesini yükseltmişti.

AHMET KAYA VAATLERİ VE ADAYLIK KONUŞMASI

Az farkla kaybettiği seçimden sonra çalışmaya devam eden Kaya, ilçe başkanı olmayı kafaya koymuş gibi görünüyor. Ahmet Kaya’nın başkanlık yarışında en büyük kozu sakin yapısı ve insani ilişkileri. Adaylığını açıkladığı konuşmasında da bolca ‘dostluk’ mesajları veren Kaya, Abanoz’a kırılan CHP delegelerini yanına çekebilir. CHP’nin ağır toplarını arkasına alması, eski belediye başkanı Fikret Albayrak ile uyumlu çalışabilme potansiyeli gözle görülür detaylar. Reklam sektöründe yer alması ve elindeki imkanlar ile seçim zamanında partiye vereceği destek çok önemli.

Kaya’nın sağ parti geçmişi sürekli karşısına çıkabiliyor. Türk siyasetinde her ne kadar görmeye alışık olsak da bu durum yerelde kafa karıştırıcı olabiliyor. Zaman zaman hakkında siyaseti bıraktı, havlu attı haberleri yüzünden bazı ortamlarda kendini yeniden anlatması gerekebiliyor.

Mesleğinin gereği olarak Cumhur İttifakı belediyesi ile iş ilişkileri, muhalif tarzını ve muhalefet dilini etkiler mi diye düşünmemek mümkün değil. Vaatlerinden bahsederken, İmamoğlu’ ile akrabalık ilişkilerine çok fazla takılıyor. Ahmet Kaya ile iletişim zaman zaman sekteye uğrayabiliyor. Adaylık açıklamasında ‘’Ben evimi arabamı aldım. Çocuklarımın geleceğini hazırladım. Artık CHP için varım.’’ demişti. Kendisinin ilçe başkanı olduğu ve CHP’nin Akçakoca Belediyesi’ni kazandığı senaryoda; Akçakoca’da belediye ve reklam ilişkisi nasıl karşılanacak?

Akçakocalı başkan ve başkan adaylarının, parti başkanlarının en büyük sorunu yersiz kibir olabiliyor. Sayın Abanoz’un sosyal ilişkilerinde, satır aralarında buna rastlamak mümkün.

Eğer protokolde yer alıyorsanız, attığınız her adım çok önemlidir çünkü insanlar sizin günlerce süren yürüyüşünüzü değil ayağınızın takıldığı zamanı konuşur.

Her iki başkan adayına da başarılar diliyoruz.

Yazar

Tolga Hünkar

Akçakoca Haberleri Yazarı

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir